maanantai 8. syyskuuta 2014

Eläinystävällinen yhteiskunta


Entisajan elämässä eli elämässä Suomessa ennen teollistumista, on monia hyviä ja huonoja puolia, mutta yhtenä nostan esille eläinten läheisyydessä elämisen. Olisi kerta kaikkiaan ihanaa jos joka talossa olisi eläimiä. Lapsesta asti ihmiset kasvaisivat eläinten kanssa olemiseen. Eläimet ovat tuolloinkin tarjonneet suoranaisen työnsä lisäksi ihmisille ystävyyttä, turvaa, rauhallista ja mukavaa olemista ja puheenaihetta arjessa.

Tietysti nykyäänkin voi tuollaista saavuttaa hankkimalla oman tilan ja sinne eläimiä. Mutta olisipa ihanaa jos joka päiväisessä elämässä eläimiin suhtauduttaisiin positiivisemmin. Itse asiassa eläimet tuovat positiivisisa asioita ihmisille ja niihin pitäisi suhtautua toisella tavalla.

Koirat ravintolassa ja kahviloissa - mikä mukava ajanviettotapa. Lemmikkejä vuokra-asunnon pihalla loikoilemassa tai juoksemassa - mikä ilonaihe naapurustolle. Lemmikkejä päivähoitoloissa ja palvelutaloissa - mikä mielenpiristys heille. Mitä enemmän lemmikit saavat olla mukana arjessa ja lomallakin, sitä mukavampi minulle.

Onneksi monesti eläinrakkaat ihmiset kerääntyvät keskustelemaan eläinten piirteistä vaikkapa tien reunaan, ja jokainen voi itse näin edistää hyvää lemmikki-ilmapiiriä. Toivottavasti myös virallisemmat tahot huomaisivat paremmin lemmikkien positiiviset terveydelliset vaikutukset. Ihmiset joilla on lemmikkejä, elävät pitempään. Eläimet ovat arjessa kuuluneet ihmisten elämään tuhansia vuosia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti