sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Perustottelevaisuus hukassa?

Onko koiralla ongelmana jatkuva vinkuminen ja haukkuminen tai muu huono käytös jolla se vaatii milloin mitäkin. Varastaako se sinun sukkiasi tai mitä tahansa mitä se löytää? Vaatiiko se ruokaa jota syöt, ulosmenoa vaikka juuri siellä kävitte tai koiralla vain haluaa että järjestät sille jotain viihdettä.

Pieniä muutoksia joilla voi opettaa paljon asioita:

-Ennen kun koira pääsee ovesta ulos lenkille, saa luun, pulmalelun ym. se pyydetään istumaan, makaamaan tai joku muu temppu.
->Koira oppii että jotta saa jotakin kivaa, tulee käyttäytyä kauniisti. Se haluaa miellyttää ihmisiä ja olla tottelevainen. Vinkumisella ja haukkumisella ei saa huomiota. Koirasta on myös kiva kun se saa suorittaa tehtävän, on tekemistä.

-Ruokailu kahdesti tai kolmesti päivässä. Ruoan saa eteen kun istuu nätisti. Ruoka on tarjolla 15 min jona aikana koira voi syödä jos haluaa, sitten ruoka otetaan pois tarjolta. Ei vapaasti ruokaa saatavilla koko ajan.
->Ruoka on koirille tärkeä asia, jota ne arvostavat. Se on arvokas palkkio, jonka avulla voi helposti kouluttaa kaikenlaista kaunista käytöstä. Jos ruokaa on aina saatavilla, tarjotulla makupalapalkkiolla ei ole juurikaan merkitystä kun sen saa muutenkin jo. Ruoka on ylivoimaisesti paras palkkio koirankoulutuksessa.

Seuraukset

Parhaimmillaan näin koira saa päivittäin paljon kehuja omasta toiminnastaan ja nauttii siitä. Omistaja nauttii hyväkäytöksisestä koirasta, jota on kiva kehua vähän väliä. On selvää mitä tämmöisestä toiminnasta seuraa koiran ja omistajan suhteelle. Se on hyvä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti