lauantai 11. tammikuuta 2014

Arvokas elämä


Katsoin äskettäin Pomo piilossa ohjelmaa jossa englantilainen eläinsuojeluyhdistyksen johtaja tutustui yhdistyksen toimintaan. Yhdistys tarjosi ilmeisesti ilmaiseksi tai edullisemmilla hinnoilla esimerkiksi eläinlääkäripalveluja ja lisäksi yhdistys piti yllä eläinsuojia hylätyille lemmikkeille. Erityisesti siellä oli ongelmana kuinka staffeja hylättiin suuria määriä sen ollessa eräänlainen muotirotu.Kamalaa kuinka kymmenet tuhannet ihmiset vuodessa hylkäävät lemmikkinsä - Suomessakin! Toisille eläimet ovat suuri vastuu, pennusta eläimen kuolemaan asti aito perheenjäsen. Ymmärretään kuinka viisaita ja kuinka - perheenjäseniä, ystäviä - yli lajirajojen eläimet voivat olla. Lemmikit ovat esimerkiksi minulle tärkeämpiä kuin joku vieras ihminen. Silti Suomessa hylätään ja lopetetaan vuosittain jopa kaksikymmentätuhatta kissaa. En löytänyt tietoa kuinka monta koiraa hylätään tai lopetetaan. Mutta koiria on Suomessa rekisteröitynä 500 000 ja lisäksi rekisteröimättömät päälle, joten näistä varmasti joutuu kodittomaksi tai syyttä lopetetuksi tuhansia.


Tietysti jos itse kohtaisin tällaisen ihmisen joka aikoisi hylätä eläimensä, puuttuisin asiaan ja puhuisin järkeä ym. Mutta varmasti vastuulliset omistajatkin voivat tehdä jotakin, tapaamme varmasti lukuisten lemmikinomistajien joukossa myös näitä jotka pitävät eläimiä heppoisin perustein. Esimerkiksi koirapuistossa tai muuten tunnemme heitä. Tässä voimme vaikuttaa ja kertoa kuinka asiat tulee hoitaa eläimiä kunnioittaen. Lemmikit ansaitsevat hyvän elämän. Yritetään parantaa lemmikkien elämää.


Mielipidekirjoituksessa Henriikka Kilponen on hyvin todennut "Ihmiset, jotka hylkäävät koiransa, ovat ajattelemattomia ja itsekkäitä. Vaikka koira on omistajalleen ehkä pieni osa elämää, on koiranomistaja koiralleen koko maailma." 

Tässä koko juttu: http://www.iisalmensanomat.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/miten-kukaan-voi-hyl%C3%A4t%C3%A4-koiransa/801092


Juttu kissojen hylkäämisestä:http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/vuosittain-lopetetaan-tai-hyl%C3%A4t%C3%A4%C3%A4n-jopa-20000-kissaa-1.48163
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti